Coronatest Zaandam: De mogelijkheden zijn eindeloos

Coronatest Zaandam De mogelijkheden zijn eindeloos

Dankzij de coronatest in Zaandam kan iedereen tegenwoordig een test uit laten voeren. Niet alleen met klachten van het coronavirus, maar ook voor bijvoorbeeld het reizen. Op de website van de overheid staat waarvoor je allemaal een test uit moet laten voeren en welke testen er nodig zijn. Tevens kun je dankzij de grote hoeveelheid testlocaties snel geholpen zijn. Er zijn geen lange wachttijden meer. Voordat je een afspraak kunt maken, moet je wel weten wat jou te wachten staat.

De algemene coronatest in Zaandam

De coronatest Zaandam die het meeste bekend is, is de PCR test. Vanaf het begin van de coronacrisis is deze immers al beschikbaar gesteld. Hoewel je hiervoor vaak naar de GGD wordt gestuurd, kun je ook bij andere locaties gaan kijken. Je kunt immers ook een verklaring nodig hebben om te kunnen reizen of weer aan het werk te gaan. Het is daarom noodzakelijk dat je de verschillende opties voor jezelf gaat bekijken en van hieruit verder gaat kijken naar welke test je nodig hebt.

Nog sneller een uitslag

Zo kun je bij deze testen ook gaan kijken naar de sneltest. Deze verschilt vrijwel niets van de PCR test. Het is een betrouwbare test die jou in 15 minuten een uitslag kan geven. Bij de PCR test kan dit tot wel 48 uur gaan duren. Deze test wordt ook door de zorgverlener zelf afgelezen, waarna jij de uitslag ontvangt. Deze test wordt vaak gevraagd om de grens over te gaan. Zorg er daarom voor dat je je hierover ingelezen hebt en maak de afspraak voor de test. Dit kan allemaal online gebeuren, waardoor je geen tijd verliest.

De voor- en nadelen bekijken

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden voor een coronatest in Zaandam zijn, moet je altijd alle voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje gaan zetten. Zo kun je ook bepalen of je de juiste keuze gaat maken, of dat je toch moet gaan kijken naar een andere test. Vergeet dan niet om de kosten van de testen mee te nemen in dit proces, zodat je jouw budget hierop aanpast.

Een office 365 licentie kopen, hoe werkt dat?

Een office 365 licentie kopen, hoe werkt dat

Het kopen van een Office 365 licentie kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. Het is een relatief eenvoudige investering waarmee je verschillende programma’s kunt gebruiken. Een Office pakket is een erg uitgebreid pakket geschikt voor verschillende doeleinden. Je kunt Office 365 licentie kopen voor je werk, maar ook voor als je nog op school zit of het nodig hebt voor hobby’s of andere evenementen.

Het aanschaffen van Office 365 licentie

Een Office 365 Licentie kopen is erg verstandig als jij dagelijks bezig bent op je computer. Het is een uitgebreid pakket waarbij je verschillende programma’s kunt downloaden. Je kunt hierdoor een variatie aan programma’s gebruiken met het pakket dat je hebt aangeschaft. Het aanschaffen van deze software doe je meestal voor een periode van een jaar. Als dit jaar voorbij is, kun je het eenvoudig verlengen door de Office 365 licentie opnieuw aan te schaffen en je gegevens opnieuw in te voeren. Office 365 is een relatief goedkope investering voor alles programma’s die Office 365 bevat. Het bevat de belangrijkste programma’s die je gebruikt op je laptop zoals Onedrive, Powerpoint en Word.

Het installeren van Office 365

Er zijn een hoop programma’s die je kunt downloaden en installeren door Office 365 licentie aan te schaffen. De meeste programma’s zijn eenvoudig te installeren, maar als het nodig is kun je altijd om hulp vragen van experts die werken voor Office 365. Er zijn ook verschillende programma’s waar men vaak meer moeite bij heeft bij het installeren. Dit zijn meestal de programma’s van Adobe. Als je hier eventueel hulp bij nodig hebt kun je in een online chat eenvoudig vragen stellen. Je kunt als je veel moeite hebt met de techniek van tegenwoordig ook altijd de klantenservice van Office bereiken om vragen te stellen of om hulp te krijgen bij het installeren van een programma. Als je graag direct geholpen wilt worden, is het aan te raden om het pakket bij een kleinschalig bedrijf/webshop te kopen. Zij reageren meestal sneller omdat er simpelweg minder klanten zijn die te woord gestaan moeten worden.

Het kopen van een Office pakket

Een Office pakket kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je zit niet te wachten op een urenlange installatie waarbij je ook nog eens een hoop video’s en informatie moet opzoeken online. Daarom is het installeren en aanschaffen van Office 365 zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Als er moeilijkheden zijn bij het installeren van dit programma of je denkt van te voren al hulp nodig te hebben kun je begeleiding vragen bij het installeren. Het personal programma van Office 365 is beschikbaar voor al haar klanten, ongeacht de locatie waar de licentie is aangeschaft.. Je kunt er daarnaast ook nog voor kiezen om professional plus erbij aan te schaffen. Hiervan heb je een nieuwe en oudere variant die verschillen in prijs. Deze programma’s zijn allemaal beschikbaar voor een periode van een jaar. Als je dan tevreden bent met het programma kun je er eenvoudig voor kiezen om Office programma’s te verlengen.

5 actuele SEO technieken om je vindbaarheid te verbeteren 

5 actuele SEO technieken om je vindbaarheid te verbeteren

Als je een website beheert, dan heb je ongetwijfeld van SEO gehoord. SEO staat voor Search Engine Optimisation, of Zoekmachine Optimalisatie.
Als eigenaar van een site weet je hoe belangrijk het is dat deze door iedereen gevonden kan worden en dit kan alleen als hij naar voren komt bij de belangrijkste zoekmachines.
Sterker nog, het is het beste als dit op de eerste pagina is, omdat de meeste gebruikers niet verder kijken.
Om de resultaten te presenteren passen de verschillende zoekmachines algoritmes toe.
Door middel van SEO kun je op deze algoritmes inspelen en jouw website vindbaar maken.

De algoritmes 

Zoekmachines veranderen hun algoritmes regelmatig.
Zo was er voorheen een regel dat hoe vaker het zoekwoord werd gebruikt op de website hoe hoger deze voorkwam in de zoekresultaten.
Als gevolg gingen website eigenaren bepaalde zoekwoorden zoveel toevoegen dat de websites onleesbaar werden.
De zoekmachines hadden dit snel door en kijken nu alleen nog maar naar het gehalte waarin een zoekwoord naar voren komt.
Te veel, en de website wordt genegeerd.
Om misbruik te voorkomen passen zoekmachines dus regelmatig hun algoritmes aan.

5 technieken 

SEO speelt op deze algoritmes in en zorgt ervoor dat er op een subtiele manier een hoge positie kan worden bereikt in de zoekresultaten.
Wil jij aandacht besteden aan SEO, dan is het dus belangrijk dat je actueel bent met de materie.
Veel bedrijven huren hier iemand voor in, omdat SEO toch vaak ingewikkeld is en niet altijd even goede resultaten oplevert.
Je kunt de volgende 5 technieken alvast op jouw website toepassen. 

 • Gebruik zoekwoorden: bepaal van tevoren wat je wilt dat je zoekwoorden zijn. Dit zijn de termen die de gebruikers intypen en waarop je gevonden wilt worden.
  Deze zoekwoorden verwerk je in je teksten, maar niet te veel.
  Vergeet niet ook om je zoekwoorden te verlengen en om in plaats van bijvoorbeeld alleen ‘tekstschrijver’ ook ‘tekstschrijver gezocht’ of ‘tekstschrijver salaris’ te gebruiken. 
 • Veel content: websites die hoog scoren in de zoekresultaten hebben vaak een blog.
  Dit blog wordt gebruikt om het content gehalte te verhogen.
  Hoe meer tekst je hebt, hoe meer zoekwoorden de zoekmachine heeft om op te selecteren en hoe sneller je website naar voren komt. 
 • Externe- en interne links: links maken je website belangrijker in de ogen van de zoekmachines.
  Dat betekent dat de pagina’s van jouw website zelf naar elkaar moeten verwijzen, maar ook dat er externe links bestaan online naar jouw pagina.
  De beste manier om dit te doen is door of advertenties te plaatsen of door te betalen voor een benoeming in een blog.
  Voeg aan je eigen artikelen ook externe links toe en dan met name naar sites met autoriteit. 
 • Kies een goede host: als jouw website snel is, dan zal de zoekmachine hem sneller vinden waardoor hij hoger wordt geplaatst in de resultaten.
  Over het algemeen hangen snelle websites samen met de wat kwalitatievere en duurdere hosts. 
 • Verbeter de klikratio: hoe vaker er op jouw website wordt geklikt, hoe hoger deze naar voren zal komen in de zoekresultaten.
  Het is dus belangrijk dat je jouw pagina- en artikeltitels aantrekkelijk maakt.
  Dit doe je door getallen of symbolen toe te voegen en door er tussen haakjes een toelichting achter te zetten.

Geduld 

Als laatste is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je rustig afwacht totdat je inspanningen hun vruchten afwerpen.
Je bereikt niet zomaar een hoge plek in de zoekresultaten, maar hoe meer interactie je op je website aantrekt, hoe beter het zal gaan.
Heb je alle instellingen goed gezet en is jouw website volledig SEO-klaar, dan zal je merken dat na een aantal maanden ook jij op de eerste pagina van de grote zoekmachines kunt belanden.

Kies de juiste host voor je website

Kies de juiste host voor je website

Iedereen die een website wil laten maken zal een host nodig hebben.
Zonder host krijgt je site namelijk geen plaats op het internet.
Aan je host betaal je vaak maandelijks of jaarlijks een bedrag, wat betekent dat jouw website weer een bepaalde tijd online zal staan.
Maar wat is hosting, wat is een host en waarop moet je letten als je deze kiest?

Wat is hosting?

Elke website eigenaar huurt een stukje van het internet om de website op te kunnen plaatsen.
Je kunt het vergelijken met het huren van een kamer in een studentenflat.
De flat is een server waar grotere en kleinere ruimtes op beschikbaar worden gesteld.
Ingewikkelde en zware sites zoals webwinkels of sites van overheidsinstanties hebben meer ruimte nodig op het internet en betalen dan ook meer dan een beginnende ZZP klusjesman.
Net als bij de studentenflats betaal je voor een grotere ruimte meer dan voor een kleinere ruimte.
Maak je van extra diensten gebruik, dan betaal je ook meer.
Onder hosting verstaan we de online ruimte die een host beschikbaar maakt voor jouw website.

Wat is een goede host?

Misschien denk je dat iedere host hetzelfde is, maar niets is minder waar.
Net als een huisbaas kan de host zelf je het leven gemakkelijk of moeilijk maken.
Er zijn daarom een aantal punten waaraan een goede host moet voldoen.
Het gevolg is dan wel dat je meestal wat meer betaalt, maar zoals later zal blijken is dat zeker de moeite waard. Let daarom op de volgende kenmerken als je je host kiest.

Uptime: het is natuurlijk de bedoeling dat jouw website zo veel mogelijk beschikbaar is.
Daarom moet de uptime van een goede host zo hoog mogelijk zijn.
Goedkopere hosts laten vaker een lagere uptime zien, wat simpelweg betekent dat jouw website vaker offline is.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling, omdat je voor je ruimte betaalt en jouw potentiele klanten je op dat moment niet kunnen vinden.

Snelheid: de snelheid van je website is erg belangrijk als je klanten wilt behouden. Heb je een langzame website, dan zal je merken dat veel bezoekers hierdoor af kunnen haken.
Dit kan te maken hebben met de kwaliteit van de host en ook met de grootte van de ruimte die je huurt.
Betaal iets meer en je kunt een snellere en dus beter functionerende website realiseren.

Klantenservice en technische hulp: goede hosts zullen je een uitstekende klantenservice aanbieden en direct klaarstaan als je te maken krijgt met een technisch probleem.
Hoe meer je betaalt, van hoe meer diensten je gebruik kunt maken en hoe beter de klantenservice beschikbaar is voor je.
En soms zijn deze diensten erg handig, vooral als je zelf weinig verstand hebt van websites bouwen.

Een goed werkend CMS: als laatste is er het Content Management System.
Dit is het programma dat je gebruikt om zelf aanpassingen te doen aan je website. Het is dus goed als jij deze gemakkelijk kan bedienen en dat deze altijd beschikbaar is.
Een goede host zal je een uitstekend CMS aan kunnen bieden en je hier te allen tijde toegang toe geven.

Host nodig? Gebruik de onderstaande 3 tips 

Host nodig? Gebruik de onderstaande 3 tips 

Een host is een essentieel onderdeel van elke website.
Het is de gastheer die je een plek verhuurt op het internet en die het dus mogelijk maakt dat jij online gaat met je website.
De host betaal je en dit is vaak maandelijks of jaarlijks. Gemiddeld zijn de kosten voor hosting €10 per maand, maar wil je extra services of beheer je een ingewikkelde en grote website dan is het snel hoger.
Toch is het niet verstandig om geld te besparen op je host.
Kies je host daarom niet uit op prijs, maar gebruik de onderstaande 3 tips

Controleer de snelheid, downtime en technische hulp 

De host bepaalt uiteindelijk een aantal belangrijke kenmerken van je website waarmee je klanten kunt winnen of verliezen.
Zo zal een duurdere host een snellere website realiseren wat betekent dat bezoekers niet vroegtijdig afhaken.
Ook kun je dan verwachten dat je website weinig met downtime te maken zal krijgen.
Duurdere hosts bieden ook een uitgebreide technische hulpservice.
Betaal dus iets meer en je website zal sneller lopen en meer online zijn.

Verzamel informatie over het CMS 

Met het Content Management Systeem kun je zelf je website onderhouden.
Deze wordt meestal aangeleverd door de host en het is daarom ook erg belangrijk dat je er goed mee kunt werken.
Het CMS gebruik je om updates te plaatsen, teksten toe te voegen, afbeeldingen te plaatsen en andere aanpassingen te doen.
Zorg er dus voor dat jij hier mee kunt werken.
Dit doe je door voordat je de host uitkiest onderzoek te doen naar de gebruikersvriendelijkheid en de klantenervaringen omtrent het besturingsprogramma.

Controleer de veiligheid 

Als laatste is het belangrijk dat je website veilig is en dat hackers er geen gevoelige informatie van af kunnen halen.
Wordt er via jouw website betaald, dan is dit misschien nog wel belangrijker, maar ook als deze een gevoelige database behuisd of om andere persoonlijke informatie vraagt kan dit maar beter veilig zijn.
Lees daarom over de maatregelen die de host treft om er zorg voor te dragen dat jouw bezoekers zonder problemen hun gegevens bij je achter kunnen laten.

SEO essentieel voor je website 

SEO essentieel voor je website 

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimisation, oftewe Zoekmachine Optimalisatie.
Het is een verzameling van methoden waarmee je jouw website vindbaar maakt.
Als je een website hebt gemaakt of hebt laten maken, dan moet deze natuurlijk gevonden worden door zoekmachines zoals Google en Bing.
Deze werken met algoritmes waardoor de resultaten op een bepaalde volgorde worden gepresenteerd.
Door SEO-technieken te gebruiken kun je er zorg voor dragen dat jouw website op de eerste pagina terecht komt.

Waarom is dit zo belangrijk? 

Het is belangrijk dat je website gevonden kan worden. Is dit niet het geval, dan heb je geen klanten.
En het is niet alleen dat het gevonden moet worden door de zoekmachine, maar ook dat deze jouw website weergeeft op de eerste pagina van de zoekresultaten.
Het is namelijk een feit dat de meeste mensen niet verder kijken dan deze pagina, wat betekent dat je belangrijke klanten misloopt.
Aandacht besteden aan SEO betekent dus dat je meer klanten zal winnen en dit is voor elk bedrijf een must.

Welke technieken zijn er? 

De technieken die je kunt laten uitvoeren veranderen constant en wat vandaag de dag goede resultaten oplevert kan een andere dag juist averechts werken.
Dat komt doordat de zoekmachines de algoritmes regelmatig veranderen om tegen te gaan dat website eigenaren deze misbruiken.
Het is allereerst dus erg belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste technieken en dat je je kennis constant bijschaaft. Hier vind je alvast enkele voorbeelden. 

 • Responsive: een website die responsive is kan op alle apparaten goed worden bekeken.
  Hier wordt ook door zoekmachines steeds meer aandacht aan besteed. 
 • Links: externe- en interne links van en naar je website kunnen de belangrijkheid ervan doen stijgen in de ogen van de zoekmachines. 
 • Zoekwoorden: plaats zoveel mogelijk teksten op je website en gebruik hier dan dezelfde zoekwoorden in.
  Bepaal waarop je gevonden wilt worden en verwerk deze zoekwoorden in je teksten.
  Doe dit niet te vaak, want dan zal de zoekmachine je zien als fraudeur en je verwerpen. 
 • Een snelle site: bespaar niet op kosten voor hosting.
  Snelle websites worden sneller gevonden door de zoekmachines en dus ook eerder naar voren gebracht in de resultaten. 

3 tips voor het vinden van een goede host 

3 tips voor het vinden van een goede host 

Als jij een website wilt maken dan heb je een host nodig.
Deze host verhuurt aan jou een plekje op het internet waar je website wordt geplaatst en zichtbaar wordt gemaakt.
Je moet het zien als een server met daarop verschillende ruimtes die aan website eigenaren worden verhuurd.
Er zijn een groot aantal hosts waaruit je kunt kiezen en ook al kun je al aanbiedingen vinden voor €1 per maand, het is belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs.
De onderstaande 3 tips kun je gebruiken bij het zoeken naar en vinden van een geschikte host voor jouw website.

 1. Bespaar niet 

Een goede host levert een aantal diensten aan die essentieel zijn bij het winnen en behouden van klanten op je website.
Zo zal een goede host je website sneller maken, wat betekent dat potentiele klanten minder snel zullen afhaken.
Een ander punt dat je zal zien als je iets meer geld uitgeeft is dat de host minder downtime zal veroorzaken.
Het is voor een website natuurlijk funest als deze te vaak offline is en klanten geen toegang krijgen.
Daarnaast krijg je bij duurdere hosts vaak een betere technische ondersteuning. Kijk daarom altijd naar informatie omtrent downtime, snelheid en technische ondersteuning voordat je met een bepaalde (goedkope) host in zee besluit te gaan.

 2. Welk CMS gebruiken ze? 

Bij een bepaalde host ontvang je ook het Content Management Systeem waarmee je zelf je website kunt updaten en onderhouden.
Er zijn verscheidene CMS’en beschikbaar en dit zijn de programma’s die je uiteindelijk zelf bedient.
Controleer daarom altijd welk CMS door de host wordt gebruikt en probeer hier het één en ander over uit te vinden.
Het is niet de bedoeling dat je zo meteen een snelle website hebt die nauwelijks offline is, maar waarvan je zelf niet weet hoe je een artikel moet plaatsen of een update moet verrichten.
Het CMS is essentieel wanneer je zelf besluit je website te onderhouden, dus besteed hier aandacht aan.

 3. Controleer de veiligheidsmaatregelen 

Wil jij een webshop gaan beheren of een website die persoonlijke en gevoelige informatie vasthoudt, dan is het erg belangrijk dat deze bestand is tegen aanvallen van hackers.
Controleer daarom altijd de maatregelen die de host treft om er zorg voor te dragen dat jouw informatie veilig is.
Eventueel zoek je naar bepaalde Europese richtlijnen en normen, zodat je ook bewijs hebt dat wat er wordt beloofd ook daadwerkelijk is wat je krijgt.
Om de informatie van je klanten te beschermen en om ze de zekerheid te geven dat ze bij jouw website veilig kunnen betalen, is het van groot belang dat deze veilig is en betrouwbaar.

Van host veranderen 

Natuurlijk is het altijd mogelijk om van host te veranderen.
En ook al heeft dit aardig wat voeten in de aarde, als je niet tevreden bent over de diensten of prestaties van je huidige host, kun je vaak probleemloos overstappen.
Je kunt dit alleen vermijden door vooraf zeker te stellen dat je de juiste host kiest. En dat doe je door de bovenstaande tips te gebruiken bij het vinden van de beste plek voor jouw website.

Het belang van een goede host voor je website

Het belang van een goede host voor je website

Om een website te kunnen beheren en online te zetten moet je een stukje huren op het internet.
Een host is een bedrijf dat jou dat stukje verhuurt en hosting is het beschikbaar stellen van deze online ruimte.
Dit stukje google moet groot genoeg zijn voor je website en het moet natuurlijk je website voldoende ondersteunen.
Er zijn zeer goedkope hosts beschikbaar en bedrijven die het stukje voor wat meer geld verhuren.
Vaak is het niet verstandig om op je host te bezuinigen, want deze zal je voorzien van een aantal essentiële eigenschappen aan je website. 

Waarom een host zo belangrijk is 

De host levert verschillende diensten aan haar huurders.
De kwaliteit van deze diensten wordt bepaald door de prijs die jij betaalt als huur. Hoe meer je betaalt, hoe beter de diensten en hoe beter je website loopt.
Hier vind je enkele voorbeelden van kenmerken die door de host worden bepaald. 

 • Snelheid: een langzame website schrikt bezoekers af.
  Hoe beter je host, hoe sneller je website.
  Vaak hebben de afmetingen van je stukje gehuurde online ruimte hier ook mee te maken.
  Wil je een snelle en goed functionerende website, dan kun je beter voor je hosting iets meer betalen. 
 • Uptime: onder uptime wordt verstaan de tijd dat jouw website online is.
  Het is natuurlijk de bedoeling dat dit altijd is, maar er kunnen altijd technische problemen ontstaan waardoor je website even offline zal moeten gaan.
  Goede hosts zullen een lagere uptime laten zien dan de goedkopere opties. 
 • Klantenservice: de meeste hosts bieden je verschillende pakketten aan.
  Een basispakket, bijvoorbeeld, of een all-in pakket.
  In deze pakketten worden je bepaalde diensten aangeboden.
  Wil je 24/7 toegang tot een technische ondersteuning of wil je je website uit kunnen breiden met bepaalde extra functies, dan betaal je meestal ook meer.
  Duurdere hosts hebben vaak een betere en gemakkelijker bereikbare klantenservice en technische ondersteuningsdienst.  
 • CMS: als laatste verzorgt de host ook het Content Management System (CMS) voor jouw website.
  Dit is het programma waarmee je je website kunt aanpassen, updaten en veranderen.
  Een goede host levert een CMS dat gebruikersvriendelijk is en zelfs door iemand zonder ervaring gemakkelijk te bedienen is. 

Een goede host 

Een goede host kan dus het verschil betekenen tussen een potentiele klant en een daadwerkelijke klant.
Daarnaast kan een goede host je altijd helpen als je problemen hebt, maar blijf je zelfstandig doordat je je website zelf kunt onderhouden.
Daarom is het beter om maandelijks of jaarlijks iets meer te betalen voor je host en daarom een goed werkende, snelle, actuele en klantwinnende website te hebben. 

3 tips bij het kiezen van de juiste host 

3 tips bij het kiezen van de juiste host 

Wist je dat de host van je website de snelheid en de downtime ervan beïnvloedt?
Wil je een goed lopende site, dan is het dus erg belangrijk dat je de host nauwkeurig kiest.
Wanneer je online gaat zoeken, dan zal je zien dat er voldoende keuze is en dat de prijzen voor hosting ook aardig uiteenlopen.
Om wat duidelijkheid te scheppen in al deze hosting mogelijkheden kun je de onderstaande tips gebruiken bij het vinden van de beste host voor jou.

Tip 1: bespaar niet op hosting 

Het is niet verstandig te besparen op hosting, vooral niet als je een grotere website hebt.
Bij een goede host krijg je een snellere site die minder offline zal zijn.
Dit heeft natuurlijk direct invloed op het aantal klanten dat je binnenhaalt en de tijd die de bezoekers besteden op jouw website.
Daarnaast biedt een duurdere host vaak ook extra diensten aan, zoals een snelle klantenservice, een uitgebreide technische hulpdienst en pakketten waarmee je je website kunt uitbreiden en verbeteren.
Een goede host is heel wat waard, dus controleer altijd de snelheid en de downtime voordat je een overeenkomst aangaat.
Door iets meer geld te betalen voor hosting kun je grote winsten maken door je bezoekers te kunnen behouden.

Tip 2: controleer het CMS 

Sommige hosts geven je beschikking over één CMS en weer andere hosts bieden verschillende CMS’en aan.
Het CMS is het Content Management Systeem en dit is het programma waarmee jij uiteindelijk je website beheert.
Het is dus belangrijk dat jij hier goed mee kunt werken en dat deze gebruikersvriendelijk en herkenbaar is.
Lees altijd over het CMS (of de CMS’en) dat wordt aangeboden door de host en bepaal of deze voor jou te bedienen valt.
Anders moet je telkens naar de klantenservice om te vragen om een aanpassing of update door te voeren.

Tip 3: controleer de veiligheid 

Een ander kenmerk dat door de host wordt bepaald is de veiligheid van je website. Probeer daarom te vinden wat de host eraan doet om jouw gegevens veilig op te kunnen slaan.
Vooral als je een website hebt waar betalingen op worden gedaan of die gevoelige gegevens huist is dit een zeer belangrijk punt.
Een veilige website geeft bezoekers de mogelijkheid zorgeloos te betalen en geeft hackers geen kans om die gegevens te achterhalen.
Gebruik je deze drie tips dan zal je al snel kunnen bepalen welke host het beste is voor jouw website.  

Werk je website bij vanaf je eigen computer 

Werk je website bij vanaf je eigen computer 

Zit je eraan te denken een website te laten maken?
Dan zal je ook gedacht hebben aan de vraag wie deze gaat onderhouden.
Misschien heb je zelf geen enkele kennis of tijd om dit te doen, maar is er eigenlijk ook geen budget om hier een dure computerprogrammeur voor in te huren. Tegenwoordig voorzien alle hosts je van een gebruikersvriendelijk Content Management Systeem waardoor jij in weinig tijd en zonder enige ervaring je website probleemloos actueel houdt

Terminologie 

In bovenstaande inleiding komt nogal wat terminologie naar voren.
Dit kan verwarrend zijn, maar eigenlijk is het erg simpel. Hier lichten we alvast enkele termen toe. 

 • Host: de host is de ‘gastheer’ waarbij jij een plekje huurt op het internet.
  Iedere website heeft een host nodig en deze betaal je vaak per maand of per jaar.
  Naast ruimte verschaft de host ook technische ondersteuning, bepalen ze de snelheid van je website, zal je een bepaalde downtime kunnen verwachten en levert de host ook het CMS aan. 
 • CMS: Content Management Systeem. Dit is het programma waarmee jij veranderingen en toevoegingen kunt doen aan je website. 
 • Hosting: het beschikbaar stellen van een stukje internet waarop een website geplaatst kan worden.

CMS en hosts 

Het is om verscheidene redenen niet goed om te proberen te bezuinigen op de kosten voor hosting.
Dat komt doordat de werking van jouw website afhangt van de kwaliteit van de host.
Dit heeft weer als gevolg dat je klanten kunt verliezen als je een verkeerde keuze maakt.
Eén van de redenen waarom het belangrijk is dat je een goede host kiest, is omdat de duurdere bedrijven vaak gebruikersvriendelijkere CMS’en aanbieden.
Dit is natuurlijk van belang als je zelf je website wilt gaan beheren en hier eigenlijk geen ervaring mee hebt.
Het is dus goed om voordat je kiest voor een host te bestuderen welk CMS ze aanbieden en hoe deze werkt.
Als jij daar akkoord mee gaat kun je overgaan tot het inschakelen van de diensten.

Eigen computer

 

Zelf je website beheren 

Heb je eenmaal een goede host gevonden en heb je je website laten bouwen, dan is het beheren ervan vanaf dat moment eigenlijk kinderspel.
Het bijhouden van de website is gemakkelijk en de meeste CMS’en zijn bijzonder gebruikersvriendelijk.
Je kunt dan je website vanaf je computer bijwerken, maar ook vanaf je tablet en vaak ook vanaf je mobiele telefoon.
De methoden en technieken zijn herkenbaar.
Je zal ongetwijfeld even aan het systeem moeten wennen, maar als je dit regelmatig doet heb je het zo onder de knie.
Nu kun jij ook probleemloos vanaf je eigen computer een website beheren en er zorg voor dragen dat deze altijd actueel en interessant blijft.